Hello darkness my old friend

Soarele pătrunde prin geamul micuț.. Mă trezesc din nou în aceași închisoare.

Am visat așa de mult încât am crezut că am scăpat. Era atât de viu, simteam, trăiam în el. Lucruri noi păreau familiare acolo. Inspiram viața și prindeam culoare. Mă încălzeam de la soare și mă pierdeam în pământul verde ce se strecura printre degetele de la picioare. Dar răsăritul nu e nimic fară apus. Răsăritul realității devenea apusul visului.

Zilele trec într-o alternanță continuă. Nu am ceas, dar simt timpul cum trece. Îl văd în linia de lumină ce se apropie de pat. Aș scrijeli zilele pe pereți, dar sunt de așa de mult timp aici încât nu mai am unde. Schimbările au devenit modelul pereților, tipar al vieții mele.

E liniste. Doar în capul meu e gălăgie, acolo e tot. Acolo sunte vocile ce se făceau mereu auzite. Le aud sfaturile, chiar de nu vreau. Nu îmi place mereu ce spun, dar sunt crescute de mine și cum se spune:”cum le crești, așa le ai.” Îmi țin măcar companie în celulă. Câteodată le simt ca mâini negre pe mine. Cred că vor doar să-mi reamintească puterea ce o au asupra mea.

Linia lumini se apropie de mine. Întunericul se face stăpân pe cameră și mâinile lor mă întind și pe mine. M-aș duce cu el, m-aș contopii cu ele. Le cunosc cum cunosc și această cameră. Pe derost.

Nu ne mai luptăm, nu mai încerc să scap. Am devenit prietenii chiar de nu mă mai poartă în vis așa de des. Lumina trece tot mai greu și lasă tot mai adânc urme pe podea. O scrijelește cum am făcut-o eu cu pereții. Parcă nu mai văd rostul ei, Doar să-mi amintească că timpul pleacă, iar eu nu.

Aș deveni una cu întunericul și totuși nu o fac din cauza fricii si sperantei ca într-o zi va fi altfel, dar speranta începe să dispară și rămân doar eu si frica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.