N-am scris nimic

Mi-e din ce în ce mai greu să scriu și nu știu de ce. Nu știu dacă mi-am pierdut inspirația, dacă mi-am pierdut motivația, dacă e din cauză că nu mai beau așa de mult, din cauză că nu mai trăiesc așa de mult sau pur și simplu simt că vorbele mele se duc înspre neant. Că le arunc într-un vid virtual și mor înainte să prindă măcar un suflu de viață în mintea sau retina altcuiva.

            E trist pentru că mă doare atunci când cineva îmi amintește de ceva ce am scris sau de faptul că o fac și e ironic că tot mai des aud că ”am vorbele la mine” și totuși, nu mai reușesc să le pun pe foaie, fie ea virtuală sau materială. Gânduri complexe ce trec prin mintea mea zac inerte în notițe pe telefon și postări sumare pe rețele de socializare. Și le privesc ca pe niște avortoni, niște creaturi grotești a ce putea să fie. Ele devin exponate într-un muzeu al regretelor pe care îl vizitez adeseori. Țipete mute într-o lume de orbi.

            ”Nu interesează pe nimeni”, ”Nu e destul de bine documentat”, ”Scriem după ce ne uităm la clipul astă”, ”Mai bine te odihnești”, argumente găsite ușor pentru a masca adevărul ce stă în spatele adevăratelor motive. Voci ce ascund vocea rațiunii ce șoptește discret faptul că am devenit superficial, că interesul supraviețuirii a devenit superior acelui de elevare deasupra simplei existențe. Al faptului că am devenit mai preocupat de hrana trupului decât de cea a minții.

            Până și acum, privind cuvintele scrise mai sus, sunt umplut de sentimentul că folosesc multe cuvinte pentru a spune nimic, dar adevărul este că sunt pierdut. Am pierdut ceva și încă nu știu ce. Poate pe mine, poate dorința de a continua. Poate și pot sau poate și nu mai pot. Poate și poate mintea nu mai vrea. Poate poate și nu mai vrea. Poate e momentul să mă regăsesc deși e probabil să nu-mi placă ce găsesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.